هوشمند تهویه

تمیز کردن برج خنک کننده | نکات ویژه و روش ها | هوشمند تهویه

مقدمه

تمیز کردن برج خنک کننده، یکی از مهمترین بخش های تعمیر و نگهداری برج خنک کننده است. در مقاله 12 اصل اساسی تعمیر و نگهداری برج خنک کننده می توانید در این باره توضیحات مفید و مبسوط را در سایت هوشمند تهویه بخوانید. در این مقاله، در مورد قطعات مورد شستشو، مواد مورد استفاده، نکات ایمنی و غیره، توضیح داده می شود.

چرا به شستشو نیاز است؟

الف) محافظت از سامانه: طبق اصول تعمیر و نگهداری (مقاله فلان – همون لینک قبلی)، برای حفظ طول عمر قطعات، باید تمیز کاری انجام شود. گرد و خاک، رسوب، مواد محلول در آب و غیره، می توانند باعث کاهش عمر قطعات برج خنک کننده شوند.

ب) محافظت از خودمان: برج خنک کننده محل ورود و خروج آب است. همچنین این آب حامل گرماست. ضمنا محیط برج خنک کننده، دارای تهویه هواست. پس این سه عامل، شرایط فوق العاده ای برای رشد میکروب ها فراهم می کنند. این میکروب ها باید از سطوح و محل های تماس و برخورد زدوده شوند تا انسان از آسیب ناشی از کولینگ تاور، به دور باشد. البته منظور از آسیب ناشی از برج خنک کننده، زمانی است که تعمیر کار یا بازدید کننده در درون محیط قرار می گیرد.

ج) صرفه جویی: همانطور که در مقاله نگهداری برج خنک کن و محاسبات آب برج خنک کننده گفته شد، تصفیه آب و گرفتن سنگینی آب، باعث کاهش مصرف آب می شود. همچنین بر صرفه جویی در مصرف انرژی نیز موثر است. تصفیه آب، نتیجه اش تمیز شدن است. پس تمیز کردن برج خنک کننده، اثرات مشابهی دارد. ضمنا می تواند دوره تصفیه را طولانی تر کند. لازم به ذکر است، در مقاله 6 راه کاهش مصرف آب برج خنک کننده در هوشمند تهویه، می توانید راه های کاهش مصرف را بخوانید. ضمنا در نظر داشته باشید، در صورت نیاز به انواع مشاوره، طراحی، ساخت و همچنین خرید قطعات برج خنک کننده، می توانید روی ما حساب کنید. هوشمند تهویه در کنار شماست.

 

تمیز کردن برج خنک کننده
تمیز کردن برج خنک کننده

چه بخش هایی از برج خنک کننده باید تمیز شوند

الف) حوضچه: تمیز کردن برج خنک کننده، در مهمترین بخش، مربوط به حوضچه است. لجن ها و رسوب های موجود بر دیواره و کف باید تمیز شوند.
ب) سامانه آب: لوله ها (خصوصا بخش گرم)، نازل ها و قسمت های دیگر، ممکن است دچار گرفتگی شوند. پس باید در این فرآیند، به آن ها با دقت پرداخته شود.

ج) پکینگ و قطره گیر: پکینگ در کولینگ تاور، یکی از قطعات برج خنک کننده است که رسوب می گیرد. در فرآیند تمیز کردن برج خنک کننده، باید تمیز شود. همچنین برخی قطعات دیگر مانند قطره گیر ها، مشابه پکینگ، دچار این مسئله هستند. اما آن ها کمتر رسوب می گیرند و در این نوع قطعات، پکینگ ها بیشتر باید مورد توجه قرار گیرند و تمیز شوند.

د) دیواره: در واقع، تمام سطوحی که در معرض آب و رسوب گرفتگی هستند، باید تمیز شوند. پس طبیعتا یکی از قسمت های مورد توجه، دیواره هاست.

 

انواع تمیز کردن برج خنک کننده

الف) اسید شویی: برای تمیز کردن برج خنک کننده، یکی از روش های بسیار پر استفاده، اسید شویی است. در این روش، کار متوقف شده، سامانه آب خالی شده و سپس محلول اسیدی اعمال می شود. اسید شویی با محلول هایی از جمله هیدروکلریک اسید (خصوصا محلول APS-CLE-560)، متان سولفونیک اسید و سولفامیک اسید استفاده می شود. اسید فقط در سامانه های دارای جنس محکم و غیر حساس کاربرد دارد. برای اسید شویی، معمولا باید از متخصص بهره گیری شود چون قدری حساس و خطرناک است. فراموش نکنید که هوشمند تهویه در کنار شماست. هر گاه احتیاج به خرید قطعات برج خنک کننده، طراحی و ساخت و نیز، انواع مشاوره داشتید، با ما تماس بگیرید.

ب) کلرزنی: این روش تمیز کردن برج خنک کننده، معمولا نوعی اسید شویی محسوب می شود. تخصصی تر است و برای سلامت انسان بهتر است چرا که اثر آن در میکروب زدایی ماندگار تر می باشد. هر چند، شستشوی دقیق مواد مورد استفاده برای شستشو، پس از تمیز کردن، بسیار واجب است. در غیر این صورت تمیز کردن برج خنک کننده، خود عامل آسیب و بیماری خواهد شد.

ج) شوینده های شیمیایی: شوینده های شیمیایی غیر اسیدی و معمولا ترکیبی، برای شستشو موجود است. این شوینده ها وقتی اعمال شوند، حداقل 24 ساعت زمان نیاز دارند.

د) واتر جت: یکی از روش های نوین و دقیق تمیز کردن برج خنک کننده، استفاده از واتر جت است. واتر جت، آب را با فشار بسیار زیاد بر سطوح و قطعات پخش می کند. این روش باعث می شود تمام سطوح پهن، فرورفتگی ها، تیزی ها و غیره، با دقت تمیز شوند. این روش مصرف انرژی و آب زیاد تری دارد، اما بسیار دقیق و قوی است.

تمهیدات پیش از عملیات

پیش از تمیز کردن برج خنک کننده، باید با توجه به نوع تمیز کاری، محیط سامانه خالی شود. مثلا قبل از اسید شویی، قطعات خاصی که نباید با اسید تماس داشته باشند، باید خارج شود. نکته مهم این است که در اکثر روش های تمیزکاری، باید تمام آب از همه بخش ها تخلیه شود، سپس کار شروع شود. چنین نکاتی، باید با توجه به مواد مورد استفاده و دفترچه های راهنمای آن ها، رعایت شوند.

همچنین، رعایت موارد ایمنی از جمله تهویه، ماسک، دستکش و غیره، بسیار واجب است. تمیز کردن برج خنک کننده می تواند خطرات شیمیایی و حتی آسیب فیزیکی داشته باشد. بنابراین، باید به ایمنی پیش از شروع کار، دقت شود.

نکات ضروری و استاندارد ها

در استاندارد  سازمان ایمنی و بهداشت شغلی ایالات متحده (OSHA) ، توصیه می شود که حداقل سالی دو بار، سامانه های خنک کن شستشو شوند. یکی از مهمترین مبانی این استاندارد، سلامت انسان است. به دلیل رشد باکتری ها و خصوصا باکتری لژیونلا، با توجه به توان رشد، این دوره زمانی پیشنهاد داده شده است. البته این حداقل است و یک پیشنهاد عمومی است. در موارد تخصصی تر، باید بر اساس پیشنهادات متخصصان کار را پیش برد. به خاطر داشته باشید که در صورت نیاز به مشاوره، طراحی و ساخت برج خنک کننده و نیز، خرید قطعات برج خنک کننده، می توانید روی هوشمند تهویه حساب کنید.

همانطور که قبلا اشاره شد، هوشمند تهویه تنها مرجع معرفی کننده استاندارد های برج خنک کننده می باشد. در مورد استاندارد های ایمنی، در آینده مقالاتی در سایت قرار خواهد گرفت.

سخن پایانی

ممنون از همراهی شما. شما مخاطبان عزیز می توانید از طریق شماره تماس بالای صفحه یا فرم تماس با ما در پایین سایت، انتقادات یا سوالات و پیشنهادات خود را با ما مطرح کنید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *