مراحل نصب و راه اندازی برج خنک کننده | هوشمند تهویه
نصب و راه اندازی برج خنک کننده
به کار گیری یک برج خنک کننده، از طراحی شروع می شود. سپس قطعات برج خنک کننده تولید و تهیه می شود. در آخر، قبل از راه اندازی، باید نصب کولینگ تاور به صورت صحیح و دقیق انجام شود. پس از نصب هم در طول کار، باید نکات نگهداری و تعمیر برج خنک کننده به خوبی رعایت شود. در این باره، می توانید در سایت هوشمند تهویه، مقاله 12 اصل اساسی نگهداری برج خنک کننده را مطالعه بفرمایید.
اما در این مقاله، به بخش راه اندازی و نصب برج خنک کننده می پردازیم. بعد از طراحی و نیز ساخت و جمع آوری قطعات، پیش از مونتاژ باید محل برج خنک کننده انتخاب شود. سپس باید فونداسیون ساخته و پرداخته شود. بعد از آن قطعات با رعایت نکات مناسب مونتاژ و نصب شوند. در قسمت نصب و پیش از راه اندازی، باید توجه بسیار ویژه به بحث سامانه آب برج خنک کننده داشت. در ادامه، نکات مهم و عملیاتی هر بخش را خدمت سروران خواننده این مقاله، ارائه می کنیم.
محل نصب برج خنک کننده
یکی از مسائل بسیار موثر در عملکرد سامانه و همچنین عمر قطعات برج خنک کننده، محل نصب برج خنک کننده است. در این باره اگر نکات صحیح رعایت نشوند، مشکلات بسیار زیادی اتفاق می افتد. جریان هوای ورودی به برج خنک کننده، از محیط اطراف است. پس شرایط محیط، نقش تعیین کننده بر این موضوع دارد. جریان هوا باعث خنک کردن آب برج خنک کننده می شود. این خنک کاری هدف اصلی برج خنک کننده است. پس مجموعا نتیجه می گیریم محیط برج خنک کننده بر هوا، دما، راندمان، قطعات برج خنک کننده، حتی امنیت افراد و بسیاری از مسائل دیگر موثر است.
مهمترین نکته در تعیین محل برج خنک کننده، دیوار است. ارتفاع برج خنک کننده باید حداقل یک و نیم برابر دیوار نزدیک باشد. در صورتی که ارتفاع، یک و نیم برابر دیوار باشد، تقریبا به اندازه ارتفاع برج خنک کننده باید با دیوار فاصله باشد. این فاصله، حداقل است. در صورت کمتر شدن فاصله، برج خنک کننده خوب کار نمی کند و مشکلات مختلفی ایجاد می شود. همچنین، اگر ارتفاع برج خنک کننده کمتر از یک و نیم برابر دیوار باشد، باید حداقل یک و نیم الی دو برابر ارتفاع برج خنک کننده، فاصله با دیوار وجود داشته باشد. در صورتی که وجود فاصله مناسب با دیوار وجود نداشته باشد، باید با ساختن فونداسیون به صورت مرتفع، ارتفاع بالاترین بخش برج خنک کننده را از دیوار، بیش از 1 و نیم برابر کرد. همچنین می توان از فن استک بلند تر استفاده کرد. در صورت استفاده از فن استک بلند و بالا بردن ارتفاع نیز، باز هم حدود تعیین شده (که با محاسبه به دست آمده و به تجربه اصلاح شده اند) باید رعایت شود.
توصیه می شود که حتی در مورد نرده ها و دیوار های مشبک نیز مسئله فاصله رعایت شود. طبعا بهترین مکان برای نصب صحیح کولینگ تاور، جایی است که تا فاصله زیاد، دیوار دور آن نباشد. مطقه بیابان گونه، پشت بام ساختمان ها و مناطقی از این دست، محل های مناسب نصب برج خنک کننده تلقی می شوند. در صورتی که چنین جایی در دسترس نباشد، باید نکاتی قبل تر به آن اشاره شد، رعایت شوند.
یک نکته ویژه و مهم درباره محل نصب برج خنک کننده این است که سایه محل مناسبی نیست. به این خاطر که برج خنک کننده نیاز به اختلاف دمای حوضچه و بیرون دارد، سایه باعث عدم گردش مناسب هوا می شود. تابش آفتاب باعث می شود رطوبت و هوای گرم دور شوند و بالا بروند.
پس از نصب کردن برج خنک کننده در سایه باید پرهیز نمود.
فونداسیون
اجرای فونداسیون برج خنک کننده، یکی از مسائل مهم در راه اندازی و نصب برج خنک کننده است. فونداسیون برج خنک کننده باید محکم و مطمئن باشد. در ساخت فونداسیون باید چند نکته مهم رعایت شود:
- فونداسیون باید تراز باشد. برج خنک کننده برای شرایط تراز و کارکرد عمودی ساخته می شود (مگر موارد خیلی خاص). هر چقدر که فونداسیون تراز تر باشد، عملکرد و راندمان بهتر است. برعکس، احتمال خرابی بیشتر شده و گاهی افزایش احتمال خطرات شیمیایی نیز گزارش شده است.
- باد غالب، می تواند بر عملکرد برج خنک کننده تاثیر منفی بگذارد. اگر باد غالب در روز های پر وزش، در جهت ورودی هوای لوور ها باشد، هوای داخل سیستم به نحوی که در طراحی مد نظر بوده، جریان پیدا نمی کند. همچنین می تواند باعث پاشش آب به بیرون شود. جهت ورورد هوا به لوور ها باید عمود بر جهت باد غالب باشد. برای مثال، باد غالب تهران، غربی – شرقی شناخته می شود. پس جهت ورودی هوای برج خنک کننده، باید شمالی – جنوبی باشد.
- ارتفاع فونداسیون باید به قدری باشد که برای تعمیرات در دسترس باشد. همچنین، باید به نحوه طراحی سامانه آب برج خنک کننده توجه کرد. ارتفاع و مقدار فضای خالی زیر برج خنک کننده باید با توجه به این موضوع، مناسب باشند.
راه اندازی سامانه برق و کنترل
در نصب برج خنک کننده، حین مونتاژ و راه اندازی سامانه های برقی، باید به مسائل محیطی توجه شود. درجه عایق بندی مناسب با توجه به رطوبت و همچنین رعایت کلاس حرارتی استاندارد به دلیل گرما، از این دست مسائل است. ضمنا عایق بندی نامناسب با توجه به رطوبت و حضور افراد، می تواند خطرات جانی ایجاد کند.
لوله کشی آب برج خنک کننده
یکی از مهمترین مسائل در نصب و راه اندازی برج خنک کننده، نکات مربوط به لوله کشی آب است. یکی از مسائلی که در چنین موضوعاتی همیشه مهم است، استفاده درست از استاندارد هاست. در مقاله محاسبات مهندسی آب برج خنک کننده برخی استاندارد های لوله کشی معرفی شده اند. در مقالات بعدی جداول استاندارد و استاندارد های برج خنک کننده ارائه خواهد شد. این استاندارد ها که با زحمات چند ده ساله به دست آمده اند، بسیاری از باید ها و نباید ها را تعیین کرده اند.
توصیه می شود پیش از راه اندازی، یک بار کل سامانه با آب غیر سخت آبگیری شود تا در صورت وجود نشتی تشخیص داده شود. سپس، نکاتی را به همراه استاندارد ها باید اجرا کرد. از جمله این موارد در نصب برج خنک کننده، می توان به این موارد اشاره کرد:
- تمیزی مسیر آب، خصوصا نازل ها
- ایمن بودن مسیر لوله ها نسبت به اجسام تیز، امکان ضربه و غیره
- اطمینان از بالاتر بودن سطح آب برج خنک کننده در حال کار، نسبت به پمپ آب کندانسور (و هرگونه لوله کشی بین مکش پمپ و تشتک تحتانی برج خنک کننده)
امیدواریم این مطالب مفید بوده باشند. در این مقاله از سایت هوشمند تهویه، سعی بر این بود که توصیه های ویژه به سمع و نظر شما سروران برسد. توصیه های عمومی از جمله آماده سازی تجهیزات مکانیکی، انشاءالله در مقالاتی در آینده ارائه خواهد شد. همچنین مقالات تخصصی تر درباره مراحل دقیق نصب برج خنک کننده، ساخت فونداسیون برای انواع برج خنک کننده و غیره، ارائه می شود. با نظر های ارزشمندتان ما را همراهی فرمایید. هوشمند تهویه به متخصص در برج خنک کننده، در صورت نیاز به مشاوره، طراحی و ساخت و همچنین خرید قطعات برج خنک کننده، در کنار شماست. همچنین برای راه اندازی و نصب برج خنک کننده نیز می توانید روی ما حساب کنید.